понеделник, 23 февруари 2009 г.

Как да снимаме това, което правим в момента (screenshot)

Screеnshot или снимка на екрана може да бъде полезна в много ситуации, най-често когато това което разглеждаме в Интернет е защитено срещу принт. В друг случай можете да снимате екрана с грешка, която ви дава някоя страница или програма и да изпратите копие до приятел или до фирмата, която поддържа софтуера за помощ. В крайна сметка всичко, което е на дисплея по време на работа може да бъде заснето.

1. Натискате бутона PRT SC и това което е на дисплея е запаметено.

2. Отваряте Paint от Start>All programs>Accessories>Paint.



3. В новия фаил натискате ctrl+v, при което там се копира снимков файл на това, което сте заснели. Запазвате файла на компютъра си и сте готови.



4. В случай, че искате да коригирате нещо по снимката, която имате (все пак е заснето всичко на десктопа в този момент, както и с какви програми работите в момента) можете да го направите като на снимката натинете десен бутон на мишката и изберете Open with...>Microsoft Office Picture Manager.


5. Така отворената снимка може да бъде коригирана чрез бутона Edit. В дясно се появяват опции от които избирате Crop за изрязване на ненужните части от снимката. Появяват се малки черни контури в краищата на снимката, които можете да дърпате с мишката докато остане само желаната част от снимката. След това натискате Ок. Снимката ви е готова. Запазете файла (под друго име ако искате да остане и старата снимка) и сте готови.


Няма коментари:

Публикуване на коментар